neděle 29. července 2012

Den 1


Ahoj rodičovstvo a třeba i prarodičovstvo, případně i ostatní příbuzenstvo, moc se omlouvám za pozdní zpravodajství, ale snad pochopitelné, když se teprve zabydlujeme. Chvíli trvalo, než jsme sladili techniku, která přicestovala z různých domácností.
Určitě Vás ale ze všeho nejvíce zajímá, jak to tady bez Vás vůbec můžeme zvládnout – a budete překvapeni – neboť hned několika maminkám se lehce třásl hlas při večerním kontrolním telefonátu-tady je pohoda! Nebylo žádné velké slzení, takže jestli někde ukápla nějaká slzička, tak na tajňačku.
Když jste odjeli, tak jsme se rozhodili do stanů a snažili jsme se vyjít vstříc opravdu každému. Anička spí ve stanu mezi Adélkou a Hynkem, takže je jištěna z obou stran a snad ji uhlídáme. Honzík Vítek spí nakonec s Kryštofem a dělá mu velkého kamaráda. Sami ve stanu zůstali Marián a Michal – oba na vlastní žádost, tak budem hlídat, jak to zvládnou. Holky – Alča, Bára, Lucka, Andělka, Anežka a Rosie (rozuměj Meeganová- to abychom je rozlišili) se nakonec rozdělili bez naší asistence, takže stejně je mi jasné, že ty jmenovky na stanech měly být více mobilní :o)
Potom následovalo rozdělení do oddílů, tedy pardon- do tvůrčích filmových týmů. Snažili jsme se být spravedliví a umístit do každého týmu všechny věkové skupiny, ale tyhle výsledky se teprve ukáží. Týmy pak společně obhlédly okolí a vymyslely své názvy, a postupně se Vám na blogu budou představovat. Bohužel v tu chvíli už se spustil avizovaný déšť a zahnal nás do jídelny. Zahráli jsme si pár her a pak už táborníci svorně tvrdili, že už tam vůůůůbec neprší a vybíhali ven.
K večeři byl buřtguláš, ale protože zásoby sušenek z domova byly zřejmě hojné, tak nás kuchaři moc nechválili :o(. Na prvním táborovém nástupu jsme se už trochu otrkali a mohli zahájit první televizní večer – dnes se vysílala Partička – samozřejmě v osobním podání dětí i vedoucích. Subjektivně tvrdím, že ta rozehnala smutnění – hráli jsme Párty a Páťa má talent Geňi, protože já, coby toaletní papír už jsem se vymotala až na ruličku a vyrobila dalekohled a on pořád netušil, zachránil to až Karel, když se rulička vyměnila za dvouvrstvý. Zato Hynek při Seznamce zaválel a všechny odhalil. Taky Terka u Čelovky zaválela a hned poznala, že je Indiana Jones.
Po televizi už nastala večerka a všichni jsme se odkulili do nezabydlených postýlek.
S přáním krásného dne se loučí Darina. 

3 komentáře:

  1. Dekujeme za zpravodajstvi. Tesime se na fotecky :)) Katerina M

    OdpovědětVymazat
  2. Jsem zvedavy jestli Krystof bude hrat draka nebo stabovy trhular. A Rosie - princezna nebo rezizerka?

    OdpovědětVymazat
  3. Nakukuji , nakukuji a těším se na fotečkyyyy :-))) Jindra Ch.

    OdpovědětVymazat