úterý 31. července 2012

Den 2


Kuk, dobré ráno! A děti měly budíček. Někteří nejodolnější vstávali už po pěti a půl hodinách, protože do půl třetí do rána odmítali uložit hlavy k polštářům. Vymýšleli až podivuhodné stavby z podsadových stanů, podařil se jim i trojdomek. Kolem půl jedné se pořádala brambůrková hostina. Těmi se pokoušeli uplatit i vedoucí, aby je nechodili tak často „prudit“ tím starým známým ,, BĚŽTE KAŽDEJ DO SVÉHO STANU A SPÁT!“
Ráno proběhla rozcvička s kartáčkem v ruce. To abychom zjistili, zda mají všechny děti kartáček. A přece se jeden ptáček lapil, takže jsme mu kartáček objednali u zásobovačů.
Po snídani děti batikovaly trička, obtiskovaly ruce namočené v barvě na bílá trička. Některé výrobky stály opravdu za to! Uvidíte sami. Ještě nás to čeká uvařit, všichni jsme fakt zvědaví, co z toho vyleze.
Po obědě a poledním klidu vyrazil celý tábor směr Batelov. Zajímavý poznatek je, že děti neumí počítat do dvou. Po větě: „ jdeme na silnici udělejte dvojice“ pokračovaly děti klidně po třech i čtyřech vedle sebe. Pak se nedivte, že si pak vedoucí připadá spíš jako ovčácký pes, který se snaží děti udržet pohromadě.
V Batelově byla na programu jednoduchá, avšak zajímavá hra. Oddíly dostaly seznam otázek o Batelově a měly hodinu na to, aby nalezli co nejvíce odpovědí. Takže dva oddíly vyrazily rovnou za starostou a zjistily vše potřebné. Někteří měli v Batelově babičku, takže pro ně bylo zjišťování informací také jednodušší. Zbytek táborníků musel kvůli potřebným informacím oběhat celý Batelov. Po hře následoval rozchod a odchod zpět do tábora.
Nástup v maskách byl nejen pro děti velkým zážitkem a masky nechtěly sundat ani u táboráku, u kterého naši kuchtíci opékali špekáčky. Kupodivu po předchozí probdělé noci a pochodu do Batelova popadali všichni do jedenácti hodin DO SVÝCH STANŮ A ŠLI SPÁT. 
Tak takhle nás tu Vaše ratolesti zaměstnávali první den na táboře.
Také vám představíme první produkční tým:     vedoucí: Venca Vrátil
                                                                       instruktor: Týna Obrdlíková
členové: Karolína Komínová, Marián Blaško, Hynek Tříška, Honza Houček, Jakub Klohna, Rozárka Meeganová, Magda Adamová, Dorotka Zemanová, Kryštof Meegan

zdraví vedoucí dne Venca a Týna

1 komentář:

  1. Ahojky táborníci,
    děkujeme za zprávičky z průběhu dne. Pozdravuji Aldu Perničku a Vašíka Kampase a těším se na fotky:o))

    PS: Ten noční život k filmovým hvězdám prostě asi patří:o)))

    Veronika Perničková

    OdpovědětVymazat