pondělí 29. července 2019

Posílám pozdravy z tábora,
   celý den čekáme na předpovídaný déšť, ale ten nás zřejmě minul. Takže jsme toho stihli tolik, že Monika - zdravotnice zrovna říká, že má pocit, že už je to měsíc.
Služební oddíl byl dnes Průzkumníci. Vede ho Mejla se Símou. Mejla je náš odchovanec, co proplakal týden svého prvního tábora...pak si zvykl a vydržel to s námi dodnes. Studuje obor Provoz techniky na Mendelově univerzitě v Brně ( ať už si za tím představujete cokoliv ). Síma je také naše děťátko, pak si dala chvilku pauzu a letos s námi jede poprvé jako instruktor. Studuje střední zdravotnickou školu ( a to si představit umím ) Proslavila se hláškou u výdejního okénka: Karle, já buřtguláš nejím. Tak si dej jen trochu. ....za 5 minut: Karle, to je strašně dobrý, takhle to mamka nedělá.
   Ráno jsme dělali razítka na trička, každý ve své barvě expedice. Také jsme otevřeli táborové dílničky- vznikaly náramky přátelství a krásní travňáci. Ještě jsme se ani pořádně nezabydleli a už tu byla kontrola z hygieny - v pořádku a drobné nedostatky vyřešeny domluvou.
Po obědě a poledním klidu následovala hra CETAH - navštívili jsme dnes Japonsko a jeho ostrovy. V rámci japonského dne si děti k svačině dělaly suši.
K večeři jsme upekli buřtíky na ohni a ulehli unavení k spánku.

Žádné komentáře:

Okomentovat