pondělí 3. srpna 2015

Hezký druhý táborový večer, blog by měla psát Skákačka s Kačka, které byly dnes vedoucími dne, ale stále trochu bojujeme s připojením, přijměte tedy rychlozpravodajství ode mne.
Ráno bylo brzké. Děti, ještě plné sil z domova, vstávaly ve většině v 5,30 a to bylo vážně trochu moc. Nezabíraly ani pohrůžky, že nevyspalí kuchaři přesolí polévku a spálí řízky.
Dopoledne bylo ve znamení rozjezdu. Oddíly se rozešly trochu se poseznamovat, zjistit, co kdo umí lépe a kde se bude hodit. Vybraly si také svá jména - Sunny adventurers, Nejlepší, Ninja team, Neopatrný krávy. Hráli jsme hry a došlo i na přípravy na další činnosti, které nás čekají. Připravilo se hřiště na hadrbal, postavila se indiánská potní chýše. Každý tým vybral jednu kartografku, která při průzkumu okolí musela zakreslit mapu, jejíž účel zjistíte ještě později.
Začal také nácvik táborové hymny - zkuste najít Cups song od Anny Kendricks a těšte se na naše podání. Po řízku se šťouchanými bramborami a poledním klidu přišla řada na koupání. Když jsme přišli od rybníka, čekala nás ochutnávka hmyzích specialit (však jsme právě ve Spojených hmyzových emirátech). Nebojte, ochutnával jen, kdo chtěl, ale bylo nás dost. A rozhodně to nebylo špatné! I v 1. úseku táborové hry jsme museli nasbírat v Národním parku broučky, ale tentokrát jen bodované a na kartičkách. Odměnou nám byly první součástky naší ztroskotané lodi.
Také jsme si rozdělili trička a zítra nás čeká batikování. Připravili jsme si ohýnek, opekli k večeři buřty a stihli jsme i pár písniček s kytarou. Teď už tábor pomalu, ale jistě usíná a zítra pokračujeme na Souostroví slizu. Dobrou noc a zase zítra. Darina
PS: pište, komentujte, rádi přečteme na nástupu

3 komentáře:

  1. ahoj táborníci vypadá to že se pěkně činíte na výpravách do neznáma. my to tady bedlivě sledujeme a moc se těšíme na další vaše příběhy, tak tam vše pěkně prozkoumejte at si rano můžeme přečíst další vyprávění moc se na ně těšíme!!! všem táborníkům pozdravy, jarovským táborníkům posiláme pusu a našim táborníčkům Mátovi a Barunce tu největší. Máma a táta klesalovi :)

    OdpovědětVymazat
  2. Upřímně jsem zvědav, jak se pojmenovala Nikča. Když čtu ty jméne, tak doufám, že třeba ..."Nejlepší" ... :-D Radek

    OdpovědětVymazat