úterý 4. srpna 2015

Krásný úterní večer, i když už je vlastně středa. Dnes už bylo ráno podle našich představ. Některé děti spaly až do budíčku! Ráno jsme všichni připravili trička na batikování, vázali jsme provázky, div, že jsme s ním nezůstali svázáni sami. Když jsme finišovali, přijela nečekaná návštěva z Krajské hygieny – ufff, prošli jsme bez závad. Mezitím se udělalo pořádné vedro, takže před obědem byla koupačka. K obědu byly buchtičky se šodó – mňam, Karel říká, že byla i gulášová polívka!
Po poledním klidu nás čekal těžký úkol, na jednotlivých ostrůvcích Souostroví slizu jsme museli dokázat svoji zručnost, bystrost, chytrost a pohotovost. Zatloukaly se hřebíky, luštila morseovka, přesmyčky, odhadovali jsme metr, kilogram a litr.
Odměnou pak byla úžasná slizová klouzačka, ze které už snad zítra budou na webu fotky. Den jsme zakončili letním kinem a několik málo dobrodruhů a spáčů zůstalo pod širákem.
Byl dnes typický třetí den – den slzičkový, na některé táborníky padly smutky a stýskání. Rozháníme splíny a ze zkušenosti víme, že teď už to bývá, čím dál lepší.

1 komentář:

  1. ahojky táborníci, fotky vypadají super, na klouzačce bychom se taky chtěli svézt, ale teda ty brouky to jste odvážní!!! už se nemůžem dočkat dalších vašich dobrodružství. užívejte !! mama a tata klesalovi

    OdpovědětVymazat