středa 1. srpna 2012

4. táborový den


Sportovní zamočený pozdrav z tábora posílá oddíl „Kámen“.
Naši odvážnou a šikovnou sestavu tvoří Jouza Kodys, Honza Zemáček, Lucinka Parkanová, Adélka Tříšková, Anežka Danielová, Míša Chalupa, Kubík Jonáš, Rozárka Zemanová, Máťa Čejka.
Ráno jsme zahájili rozcvičkou s tepláky kolem krku. Proběhnutí lesem rozproudilo krev i lenochům, kteří se nerozcvičili pořádně. Snídaně nám naplnila bříška a mohli jsme se vydat na další táborovou hru. Týmoví zástupci se vydali kreslit mapu a my ostatní podle mapy vyrazili k cíli. Pro některé byla mapa složitější a cestu k cíli si prodloužili o pěkných pár minut. Nakonec jsme ale všichni zdárně dorazili do cíle a mohli jsme si dát výborného „Úhoře“, ale s rybinou to nemělo nic společného. S plnými bříšky jsme v odpoledním klidu načerpali sílu a mohla vypuknout Olympiáda. Hod vlaštovkou a špejlí byly jedny z lehčích disciplín. A pokud si myslíte, že kluci této disciplíně kralují, velmi se mýlíte. Adélka Tříšková a její vlaštovka doletěly až na 18,6m.Kluci se zocelili ve střelbě ze vzduchovky a luku. Dokázali jsme si, že jsme táborníci šikovní a ve sportu kovaní.
V podvečer se pár z nás vydalo k rybníku. I ostatní si vody užili dosyta. Dva závodníci soupeřili o tenisák a kelímek s vodou. Ten pomalejší vybojoval kelímek s vodou a zdaleka to nebyla prohra. Osprchovaní jsme byli snad všichni.
Večerem s televizí nás provedla Skakačka a Vašík.
Spaní pod širákem, které zakončilo včerejší táborový den, mělo takový úspěch, že snad sklidíme stany a budeme spát už jen na louce.
Na kutě jsme dnes vyrazili brzy, protože nás zítra čeká perný den.
Za všechny rošťáky Danča a Smouky.
Sportu zdar!

2 komentáře:

  1. Ahoj všichni,

    tak do třetice zkouším komentář a snad už se povede a taky ho uvidíte Vy, nejen já. Tady maminka Zemanová, jak se tam všichni máte? Dle článků a fotek to vypadá, že úžasně. A nejen vypadá, ono to určitě i tak je, fotky jsou super, děti spokojené. Prostě jste všichni skvělí, moc děkuju Vám všem, že se o ty, nejen naše, všechny děti staráte, takových lidí v dnešním bláznivém světě více. Jen jsem se opět pousmála, při prohlížení fotek jsem samozřejmě, myslím, že jako každý rodič, identifikovala ty svá dítka podle oblečení. A našeho Honzu jsem viděla okamžitě, neboť na sobě i třetí den měl to stejné oblečení, ve kterém na tábor v neděli přijel. Je to hodný kluk, určitě myslí na mne, abych pak neměla haldy špinavého prádla. "Do toho kufru bych dal míň toho oblečení", mi doma říkal, když jsme balili, ale ty matky, vůbec ty děti neposlouchají. No nic, mějte se krásně, těšíme se na další zprávičky a ať máte slunce nejen v duši,ale i na nebi a vyhnou se Vám ty ošklivé hrozivé předpovídané bouřky a krupobití. Žanda Zemanda

    OdpovědětVymazat
  2. Spaní pod širákem bylo vždy perfektní, už za nás jako malých děcek, kdy ještě nebyl takové hračky pro kluky a holky jako dneska :-) o víkendu nebo o prázdninách když bylo teplo, se šlo k lesíku, opekly se buřty, spalo se pod stromem a ráno udělat na ohni teplý čaj :-)

    OdpovědětVymazat