pátek 3. srpna 2012

Den 6


BUM!!!
 Slyšeli jste tu ránu??? Právě dnes se nám přelomil tábor do druhé půle. Zdravíme všechny příznivce našeho blogu.
 Dnešní den jsme vstávali později, jelikož nám ráno pršelo. Byli jsme dokonce i bez rozcvičky. Cvičit v dešti se nechtělo nikomu. Na snídani všichni dorazili v pláštěnkách. V originalitě rozhodně zvítězil Hynek Tříška, který dorazil v pláštěnce tak pro osmileté dítě. Na dotaz, co to má na sobě, povídal, že už jí vozí čtyři roky a neví, proč by to měl měnit.  Potom jsme se rovnou vrhli na snídani. Měli jsme chleba s džemem a kakajíčkem.
     Dopoledne jsme měli „dílničky“. Děti vyráběly  kytičky s krepáku, kytičky s čajových pytlíčků. Mohly si udělat jakoukoliv bižuterii s fima, ozdobit prádelní kolíčky, zapichovátka do květináčů a vysypat si obrázek barevnými písky. Děti nevěděly, co dřív dělat a všechny to náramně bavilo. Během dílniček přestalo pršet, a začalo svítit sluníčko, což nám vykouzlilo úsměvy na tváři a zvedlo náladu. Po dílničkách jsme si dali k obědu kuřecí vývar s  kapáním a vynikající rizoto.
      Po poledním klidu jsme museli uklidit tábor, začínal zapadat bor – pardon nepořádkem. Protože, co se vezme do ruky se neuklidí na místo, ale nechá se to tam, kde nám to z té ruky vypadne. Podle posbíraných papírků, jsme teprve zjistily, jaké zásoby sladkostí děti sebou dostaly. Po úklidu jsme si zahrály nějaké ty hry. Po předchozím úspěchu napodobování zvířátek pouze mimikou, jsme museli tuto hru zopakovat. Pak jsme si hrály na „monstrum“. Následně jsme se rozdělili podle týmu a šli jsme vymýšlet jakou reklamu natočíme. A k tomu jsme dostali úkol rozstříhat papír velikosti A4 tak, abychom jím prolezly. Ale není to tak jednoduché, jak to vypadá. Přesto se některým týmům podařilo prolézt na jednou.
     K večeři jsme si pak opekli špekáčky na ohni.
Než jsme šli spát, jsme se dozvěděli, co to je skriptka. A hra spočívala v tom, že jsme vytvořili živé obrazy s našimi pohádkovými kostýmy. Děti  obraz sledovaly minutu a musely si zapamatovat co nejvíce detailů, pak se zatáhlo plátno, scéna se přeměnila, a znova se ukázala se změnami. A děti měly odhalit co nejvíce změn. Po této hře jsme si došli vyčistit zoubky a šli na kutě.
Dnešní zpravodajství vám poskytl produkční tým OBLUDÁRIUM ve složení
Vedoucí: KaKamil Hamerník
Instruktorka: Martinka Mezerová
Tým: Jana Fuxová, Vašek Kampas, Aleš Pernička, Alča Houčková, Andělka Hadová, Barča Sedmíková, Vašík Jokl, Vilík Strejc, Emilka Burdová
S pozdravem se loučí Kakamil, Martinka a Tom.

Žádné komentáře:

Okomentovat