neděle 5. srpna 2012

Den 7

Dobré ránko, zpravodajství ze včerejšího dne se mi zase pozdrželo, ale co, stejně se s některými z Vás už odpoledne uvidíme.
Budíček nás probouzel s pláštěnkou. Venca nás řádně rozpohyboval, jakoby tušil, jak náročný den nás čeká. Bodů totiž bylo rozdáno, až se filmové pásy nestíhaly otáčet. Hned ráno jsme se seznámili s prací animátorů na filmu Hledá se Nemo a následovaly soutěžní úkoly rybičky Doreen. Bylo jich sedm a každý člen měl na bedrech splnění jednoho z nich. První museli v lavoru s vodou vylovit bez pomoci rukou píšťalku a zapískat, druhý přenést misku s vodou na zádech v určitém úseku, třetí úkol plnili hned tři děti z každého týmu – museli naplnit lahev polévkovými lžícemi. Na čtvrtý úkol oddíly přidělily největší žíznivce – museli vypít co nejrychleji půllitr vody. Ti s největšími plícemi a kupodivu to byli samí kluci, museli co nejdéle foukat brčkem do vody bubliny. Naplnit kelímek vodou za pomoci stříkací pistole nebylo nic snadného. A poslední úkol byl čistě sportovní – přeplavat okolo bójky.
Hned po obědě přijeli členové kostýmové organizace Rebel legion, což jsou fanoušci Starwars – Hvězdných válek. Pověděli nám něco o své organizaci i o vzniku filmů G. Lucase. Byli samozřejmě v kostýmech a připravili nám soutěže pro menší děti – průlez stíhačkou, střelbu na vojáka impéria, poznávačku postav a sejmutí Hvězdy smrti světelným mečem. Tři největší z každého týmu měli úkol nejtěžší a klobouk dolů, jak se s ním poprali. Na šesti dost vzdálených místech byly ukryty kousky mapy, které museli získat, poskládat a získat ukrytou schránku. Naběhali pěkných pár kiláků. Přátelům z Rebel legion velké ĎÍKY!!!
 Protože ani po odjezdu Rebel legion nedocházely síly, byla vyhlášena noční hra. Hned jak v lese nastala dostatečná tma, byly postupně všechny oddíly vyslány na vyznačené území , na jehož konci zjistily, které “ kouzlo“ bylo přiděleno právě jim. Cestou zpět museli děti i s vedoucími vysbírat co nejvíce papírových ústřižků přiděleného tvaru. Noční hru zpestřil neplánovaně i pro nás organizátory Honza Houček, který zakopl a užil si tak i výlet do Jihlavy se zlomenou rukou. Ale máme ho zadlahovaného zpět, i když jsme nabízeli, jestli chce odvézt domů. Toho si velmi vážím, a je to fakt borec!!!
Snad jsem vystihla to zásadní ze včerejšího dne a teď už jen pár poznámek k dnešnímu odpoledni. Pokud za dětmi přijedete, berte ohled na delší odloučení a tak nebuďte překvapeni, že už děti začínají smutnit. Čeká je za těch pár dní spousta dalších soutěží a atrakcí – Vánoce, ohňová show, slaňování a hlavně předávání Oskarů –a to určitě stojí zato.
Mějte se. Zdraví Darina

Žádné komentáře:

Okomentovat