středa 8. srpna 2012

Den 10


Úterní ráno nás probouzelo sluníčkem, jakoby včerejší déšť a bouření ani nebylo. Kvůli včerejšímu ponocování byl budíček až na devátou hodinu. Všude ale bylo pěkně zamokřeno, tak jsme využili času k dokončení všech dílniček. Byla to opravdu poslední šance k dělání růží, píchátek do květináčů a šperků pro maminky. Uprostřed usilovné práce se zjevila v táboře ne příliš oblíbená návštěva – kontrolor z krajské hygieny. Naštěstí vše bylo v pořádku a tak s námi probral přečkané deště, možnosti dodržování pravidel na více přírodních základnách. UUUUfffff, to mi spadl kámen ze srdce. Potom část vedoucích vytvořila dětem fiktivní zprávu KHS o zrušení tábora, aby konečně dosáhli pořádného úklidu, ale bez valného úspěchu.
K obědu Karel s Honzou,  spolu se Starou paní v zádech, vytvořili fenomenální svíčkovou, že se ještě teď olizujeme až za ušima. Po poledním klidu vypukl další úsek táborové hry – tak jako děti v  Maharalu, musely oddíly sledovat stopy až k ukrytému pokladu. V něm všichni našli tady tolik žádané sladkosti.
Po svačině si všechny týmy nalezly své klidné místečko k rozdělání ohně a přípravy večeře vlastními silami. Všechna vybíravost v jídle byla náhle ta tam. A všichni si svá dílka pochvalovali. A nebyly to večeře ledajaké- nad ohništi vznikali těstovinový salát, placky, směsi masa a zeleniny v alobalu i špízy.
Snad poprvé nás při večerním nástupu přepadla tma a tak se spousta čistých kousků prádla už svým majitelům nezdála. Taky postrádáme jedny růžové kraťásky Rosie M., snad nám bude odpuštěno. Pár hrdinných teenagerů zase připravilo spaní pod širákem, kam se jim vetřelo k jejich nelibosti i několik menších vytrvalých. Všichni usínali nádherně zmoženi a unaveni. Až na tři vedoucí, kteří chystali překvapení na další den…už se zase těšíme.
S táborovým pozdravem posledních dnů zdraví Darina

Žádné komentáře:

Okomentovat