pondělí 8. srpna 2011

Den 8

Nazdar bazar,

zdravíme Vás z tábora a přejeme krásný den. Včerejší den Bůh s andílky tvořil zvířata.

Hned ráno jsme začali rozcvičkou se spoďárkama na teplácích, což vzbudilo ostych u menších i větších. Po pár cvicích, ale každé dítko zapomnělo, co má na sobě, a protahovali se, až jim bříška lezla zpod triček. Jak poznamenal kaKamil: „Pokud vám lezou, tak to děláte správně.“ J

Tematická snídaně „králičí bobky“ dodala všem energii na dopolední hru „Noemova archa.“ Naši milí vedoucí se rozmístili s kartičkami zvířat po lese a očekávali příchod dětí. Děti měly za úkol hledat páry zvířat a donést je do tábora. Plán „utahej hlavně děti a ne sebe“ opět nevyšel. Celí splavení jsme přiběhli do tábora, kde nás čekala báječná bramborově bramborová kaše s masem. Kuchařům ještě teď líbáme ruce.

Naordinovanou chvilku klidu rozpustily první návštěvy rodičů. Dětem se rozzářily tvářičky do širokých úsměvů, objímačky nebraly konce. Připravené hry řezání dřeva, hod šiškou na cíl, střelba na terč a skákání přes švihadlo byly takovou menší zkouškou rodičů a dětí. Všichni prošli s velmi dobrými výsledky. Chválíme! Největší úspěch však měl kouzelník, který nás v deštivém počasí bavil neuvěřitelnými triky, které zdravý rozum dokáže jen těžko pochopit. Ovšem když přišlo na loučení, pár slziček nedokázala zahnat kouzelná hůlka ani objetí vedoucích. Stesk byl zahnán až návštěvou místního kina. Film Jak vycvičit draka, pobavil malé i větší. Dokonalým zakončením dne byla diskotéka, tematicky zaměřená pátému dni stvoření, kdy byla stvořena zvířata. Proto nás navštívila dvě krásná prasátka v podání Míši a kaKačky. (fotodokumentace bude)

Po večerce nám výběr větších dětí nečekaně připravil noční hru. Zapotili jsme se pořádně, ale nakonec jsme vyhráli! Zítra (dnes) se mají na co těšit! Omlouváme se, že blog nebyl napsán již včera, noční hra nás plně zaměstnala a na blog nezbyl čas.

Za celý oddíl 10 Zrozených (Teď už teda devíti. Protože nás zradila naše tábornice Anička Kořínková, která odjela spolu s kamarádkou Kristýnou Čambalovou.) zdraví Danča a Martínek.

Žádné komentáře:

Okomentovat